Hoe werkt een crypto wallet adres?

Een cryptowallet is een plek waar je je crypto veilig kunt bewaren. Er zijn veel verschillende soorten crypto-portefeuilles, maar de meest populaire zijn gehoste wallets en hardware-wallets. Lees hier meer over in het artikel Hoe begin je met je eerste digitale portemonnee?. Een wallet-adres is een lange reeks tekens, vergelijkbaar met een bankrekeningnummer. Een Nederlands bankrekeningnummer is meestal 18 tekens lang, een crypto wallet adres is veel langer, vaak meer dan 35 tekens. Omdat crypto-wallet-adressen lang zijn, worden ze vaak weergegeven als een QR-code die je kunt scannen in je crypto-app.

Elk type crypto heeft zijn eigen adres

Een belangrijk verschil met een bankrekeningnummer, is dat verschillende types crypto een eigen nummer hebben. Dit is zeker belangrijk als je crypto’s gaat versturen naar een andere wallet. Elk type crypto heeft zijn eigen adres, dus zorg ervoor dat je Bitcoin naar een Bitcoin-adres stuurt en Ethereum naar een Ethereum-adres.

Regelgeving

Je kunt niet in alle gevallen met een gehoste wallet crypto’s naar een willekeurig wallet adres sturen. Crypto exchanges die vanuit Nederland actief zijn, moeten een inschrijving in het openbaar register van DNB hebben. Deze bedrijven moeten vaak ook een check doen op het ontvangende crypto-wallet adres. Wil je weten welke crypto exchanges een DNB registratie hebben? Check dat hier.

Terug naar overzicht