Review Knaken

Knaken is een platform waar iedereen terecht kan die een veilige plek zoekt om digitale valuta te handelen zonder technische kennis te hebben. Knaken werkt niet met handelskosten, maar met een minder duidelijke "fee". Bij startend/gemiddeld gebruik vertaalt dit zich naar gemiddeld 4% handelskosten. Knaken doet uitgebreide identificatie en adres verificatie via o.a. iDIN.

Knaken is een handelsnaam van Knaken Cryptohandel B.V. gevestigd in Capelle aan den IJssel

Naar aanbieder
Terug naar overzicht

Voordelen

Veel genoemde voordelen van dit platform:

  • Gegarandeerde prijzen
  • Simpel met de app of portal
  • Periodiek sparen of rente op je tegoed

Kenmerken

Extra informatie:

  • Minpunt: Geen Android App
  • Aantal crypto beschikbaar op platform: 68
  • Mobiele app rating in de app stores: 4/5
  • Actuele acties: Geen actie op dit moment

FAQ's

DNB houdt bij geregistreerde aanbieders van cryptodiensten toezicht op de naleving van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme en de Sanctiewet 1977. De geregistreerde ondernemingen staan niet onder toezicht van DNB of onder gedragstoezicht van de AFM. Dit betekent dat er geen toezicht wordt gehouden op financiële bedrijfsrisico's en er geen sprake is van specifieke financiële consumentenbescherming. Lees meer hierover in het blog artikel Hoe veilig is je geld bij een crypto exchange?.

Crypto exchanges berekenen op verschillende manieren kosten. De primaire bron zijn de handelskosten. Daarnaast brengen sommige exchanges kosten in rekening voor storten en opnemen. Daarnaast kunnen er rentekosten of liquidatiekosten in rekening gebracht worden. Deze kosten zie je bij meer geavanceerde transacties (derivaten, hefboom constructies).

Een crypto exchange of crypto wisseldienst is een bedrijf dat crypto’s omwisselt naar fiat-geld (echt geld) en andersom.