Knaken

Knaken is een platform waar iedereen terecht kan die een veilige plek zoekt om digitale valuta te handelen zonder technische kennis te hebben. Knaken hanteert een 'Keep it stupid simple' en 'No-nonsense' methodiek. Bij Knaken betaal je een standaard bedrag van 75 ct (platform fee) en een percentage fee (exchange fee) op het aankoop of verkoopbedrag.

Knaken is een handelsnaam van Knaken Cryptohandel B.V. gevestigd in Rotterdam

Naar aanbieder
Terug naar overzicht

FAQ's

DNB houdt bij geregistreerde aanbieders van cryptodiensten toezicht op de naleving van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme en de Sanctiewet 1977. De geregistreerde ondernemingen staan niet onder toezicht van DNB of onder gedragstoezicht van de AFM. Dit betekent dat er geen toezicht wordt gehouden op financiële bedrijfsrisico's en er geen sprake is van specifieke financiële consumentenbescherming. Lees meer hierover in het blog artikel Hoe veilig is je geld bij een crypto exchange?.

Crypto exchanges berekenen op verschillende manieren kosten. De primaire bron zijn de handelskosten. Daarnaast brengen sommige exchanges kosten in rekening voor storten en opnemen. Daarnaast kunnen er rentekosten of liquidatiekosten in rekening gebracht worden. Deze kosten zie je bij meer geavanceerde transacties (derivaten, hefboom constructies).

Een cryptowallet is een plek waar je je crypto veilig kunt bewaren. Er zijn veel verschillende soorten crypto-portefeuilles, maar de meest populaire zijn gehoste wallets en hardware-wallets. Lees meer hierover in het blog artikel Hoe werkt een crypto wallet adres?.