Veilig crypto kopen in 2022

Ben je van plan om 2022 ook te beginnen met crypto? Met een paar eenvoudige stappen kun je de beveiliging van je coins drastisch verbeteren. Wacht hier niet mee tot later maar start meteen met veilig handelen, ook al gaat het maar om een paar euro’s.

Bootstrap Themes

Nu crypto handel steeds meer mainstream wordt, worden ook cybercriminelen steeds creatiever en hardnekkiger in hun pogingen om digitaal geld te stelen. Op allerlei manieren zitten fraudeurs achter je gegevens aan. Hoewel dat in het begin een beetje eng kan klinken, is het goede nieuws dat je met een paar simpele stappen je digitale veiligheid drastisch kunt verbeteren. Dit helpt niet alleen je geld op een crypto exchange te beschermen, het kan ook worden toegepast op de rest van je digitale (meta) leven!

Uniforme veiligheidsregels

Crypto’s handelen maar bijvoorbeeld ook elektronisch bankieren en elektronisch betalen moeten veilig zijn. De crypto exchange of bank heeft hierin een belangrijke taak, maar jij ook. Hiervoor hebben banken gezamenlijk uniforme veiligheidsregels opgesteld die ook handig zijn voor kopen en handelen van crypto’s. Lees ze hier

Wachtwoord beheer

Je wachtwoorden moeten niet te kort, niet te simpel en uniek voor jouw accounts zijn. Met steeds meer digitale accounts wordt dat natuurlijk steeds lastiger om zelf bij te houden. Maar met een wachtwoord managers zoals Dashlane of Lastpass wordt dit een stuk eenvoudiger. Het loont echt om hier wat tijd in te investeren.

Gebruik 2-factor authenticatie (2FA)

2-Factor authenticatie betekent dat je een extra beveiligingslaag inbouwd in je account. De twee meest gebruikte methodes zijn het ontvangen van een unieke code via SMS of het genereren van unieke code op je telefoon met behulp van een authenticatie-app. De meest gebruike authenticatie-app is Google Authenticator voor Android of voor iPhone.

Als op sms gebaseerde 2FA het enige is dat beschikbaar is, moet je op zijn minst een eenmalige code vereisen die elke keer dat je inlogt naar je device wordt verzonden, zodat iemand geen toegang heeft tot jouw account als ze je wachtwoord ergens hebben gestolen.

Als een aanbieder geen van deze opties biedt, overweeg dan om die service niet te gebruiken. Neem dit ook mee als je verschillende exchanges met elkaar vergelijkt.

Blijf verstandig

Maak jezelf geen doelwit: Schep niet op over je crypto’s online, net zoals je niet zou rond roepen dat je een enorme erfenis hebt gekregen.

Trap niet in trucs: Hackers die zich voordoen als technische ondersteuning kunnen je onder druk zetten voor accountgegevens. Een exchange zal nooit om wachtwoorden, 2FA-codes, pincodes of om toegang op afstand tot je computer vragen.

Controleer de URL: Oplichters maken nep sites die er echt uitzien, maar die zijn ontworpen om accountinformatie te stelen. Controleer het webadres nogmaals voordat je inlogt op je account of je inloggegevens invoert.

Terug naar overzicht