Wat is een crypto hardware wallet?

Als het gaat om de beveiliging van crypto’s,dan  is “self custody” ongetwijfeld de veiligste manier om je digitale munten te beschermen. 

Self custody

“Self custody” betekent het zelf opslaan en beveiligen van crypto’s, in plaats van te vertrouwen op een derde partij om het voor je te doen. Meer specifiek betekent het dat je de controle behoudt over de private keys van je cryptowallet. Niet elke crypto exchange biedt toegang tot deze keys. Wanneer je crypto’s aanhoudt op een crypto exchange, dan zijn de privésleutels van de wallet niet in jouw bezit, maar in dat van het onderliggende bedrijf. Hier wordt vaak de spreuk “not your keys, not your crypto” gebruikt.  (Je kan bij ons filteren op exchanges die jou wel toegang geven tot de private keys.

Cold wallet

Een van de meest effectieve manieren om uw privé-sleutels te beschermen is het overbrengen van uw geld naar een crypto-hardware-wallet - ook bekend als een "cold wallet" oplossing. Je bewaart dan je crypto’s niet op het internet maar op een apparaatje dat je in je hand kan houden.

Om de veiligheid van uw hardware-portemonnee te maximaliseren, raden alle fabrikanten van cold-wallets met klem aan hun apparaten op te bergen in kluizen, afgesloten dozen of plaatsen waar een inbreker niet gemakkelijk bij kan - net zoals je andere waardevolle voorwerpen in je huis zou beschermen. 

USB Stick

Een hardware-wallet is een fysiek apparaat dat de privésleutels opslaat die worden gebruikt om offline toegang te krijgen tot je crypto’s. Deze apparaten zien er meestal uit als USB-sticks of sleutelhangers en kunnen worden beschouwd als draagbare kluizen die digitaal de belangrijke informatie opslaan die nodig is om toegang te krijgen tot je crypto’s. Een van de meest gebruikte hardware wallets is Ledger.

 

Cold wallets zijn volledig offline en maken alleen verbinding met het internet als en wanneer de eigenaar ervoor kiest geld naar of van het apparaat te verplaatsen. Er is geen vertrouwen van derden nodig.Je blijft zelf de baas over je crypto’s in een hardware wallet, wat betekent dat je ten allen tijde 100% toegang heeft tot je geld, ongeacht wat er op de markt gebeurt.

Terug naar overzicht