Gemini verlaat Nederland

Gemini, een prominente speler in de wereld van cryptocurrency, heeft aangekondigd dat het op 17 november 2023 zal stoppen met het aanbieden van cryptodiensten aan de Nederlandse markt. Deze beslissing komt als gevolg van strikte eisen die zijn opgelegd door De Nederlandsche Bank (DNB) aan cryptobeurzen in het land.

De voornaamste zorg van Gemini is nu om de overgang van fiat- en crypto-activa van hun Nederlandse klanten zo soepel mogelijk te laten verlopen. Om dit te bereiken, roepen ze hun gebruikers op om actie te ondernemen.

Wat moet je doen? Allereerst wordt van klanten verwacht dat ze hun activa van het Gemini-platform terugtrekken of overdragen naar een ander wallet-adres. Voor degenen die ervoor kiezen om hun tegoeden naar een andere exchange over te boeken, heeft Gemini Bitvavo, een lokale exchange die geregistreerd is bij DNB als digital asset exchange, aangeraden.

Het is belangrijk op te merken dat klanten vrij zijn om hun tegoeden terug te trekken en deze naar een platform of service van hun keuze te verplaatsen. Gemini benadrukt echter dat zij niet verantwoordelijk of aansprakelijk zijn voor activa zodra deze de exchange verlaten. Ze raden klanten aan om grondig onderzoek te doen bij het kiezen van een nieuw cryptoplatform.

Hoe kun je dit doen? Gemini biedt nuttige informatie aan over hoe je je activa van hun platform kunt halen of naar een ander wallet-adres kunt overzetten. Bovendien zullen ze afzien van transactiekosten die klanten eventueel tegenkomen bij het opnemen of overzetten van hun activa van het Gemini-platform.

Gemini verzoekt klanten ook vriendelijk om hun Gemini-rekeningen leeg te maken, zodat er vanaf 17 november 2023 geen saldo meer op de rekeningen staat. Ze bedanken hun klanten voor hun steun in de afgelopen jaren en hopen dat ze begrip hebben voor de richting die Gemini nu inslaat.

Ondanks deze veranderingen blijft Gemini zich inzetten om samen te werken met de toezichthouders.

Terug naar overzicht