Bitvavo actualiseert gebruikersovereenkomst

Bitvavo, de in Nederland gevestigde cryptocurrency-exchange, heeft onlangs belangrijke updates aangebracht in de gebruikersovereenkomst en de risicoverklaring. Onder deze wijzigingen heeft het Bitvavo Account Garantie Programma wijzigingen ondergaan die van invloed zijn op het recht van gebruikers op compensatie in het geval van een incident. In dit artikel gaan we dieper in op de belangrijkste aspecten van het bijgewerkte Garantieprogramma om gebruikers te helpen de nieuwe vereisten en uitzonderingen te begrijpen.

Belangrijkste wijzigingen in het garantieprogramma:

Twee-factor-authenticatie (2FA): Volgens de herziene voorwaarden komen gebruikers alleen in aanmerking voor compensatie als ze twee-factor-authenticatie (2FA) minimaal 30 dagen voorafgaand aan een incident hebben ingeschakeld. Deze vereiste benadrukt het belang van deze extra beveiligingslaag, die een standaardpraktijk is geworden in de cryptocurrency-industrie. Het inschakelen van 2FA helpt niet alleen het account van een gebruiker te beschermen, maar vergroot ook het recht op compensatie.
Apparaattoegang: Bitvavo heeft duidelijk gemaakt dat gebruikers niet in aanmerking komen voor een vergoeding als ze iemand anders toegang tot hun apparaat hebben verleend. Deze voorwaarde onderstreept de verantwoordelijkheid die gebruikers hebben bij het beveiligen van hun apparaten en accounttoegang. Het is essentieel dat gebruikers voorzichtig zijn en geen gevoelige informatie delen met onbevoegde personen.
Phishing-incidenten: Een andere opvallende verandering is dat gebruikers niet in aanmerking komen voor compensatie als een incident het gevolg is van phishing. Phishing-aanvallen zijn een veelgebruikte methode die door kwaadwillende actoren wordt gebruikt om gevoelige informatie te stelen. Gebruikers worden dringend verzocht waakzaam te blijven en best practices toe te passen om te voorkomen dat ze het slachtoffer worden van phishing-fraude.

 

Terug naar overzicht