BUX stopt met crypto

In reactie op de overname van ABN AMRO heeft het Nederlandse beleggingsplatform BUX besloten zijn crypto-segment stop te zetten, waarbij alle klanten met crypto-assets worden doorverwezen naar Coinmerce. Deze stap volgt op een soortgelijke actie van Binance eerder deze zomer, waardoor Coinmerce nu fungeert als een alternatief platform voor Nederlandse gebruikers.

BUX rechtvaardigt deze beslissing door te wijzen op een soepele overgang voor gebruikers, waarbij de veiligheid gedurende het migratieproces wordt gegarandeerd. Coinmerce verwelkomt deze samenwerking en streeft naar een vlotte transitie voor alle betrokkenen.

De overname van BUX door ABN AMRO, een van Europa's snelst groeiende neobrokers, is gericht op het versterken van de positie van de bank in de retailbeleggingsmarkt. Met 500.000 klanten en actief in acht markten, heeft BUX zich ontwikkeld tot een toonaangevende speler met geavanceerde financiële technologie en een aantrekkelijk platform voor de nieuwe generatie beleggers.

Het is opmerkelijk dat de acquisitie geen invloed heeft op de crypto-activiteiten van BUX, wat aangeeft dat ABN AMRO zich voornamelijk richt op het versterken van haar positie in de traditionele beleggingsmarkt. De lang bestaande samenwerking tussen ABN AMRO en BUX belooft synergie en uitbreiding van het aanbod van beleggings- en spaarproducten voor diverse doelgroepen.

Met de transactie onderworpen aan goedkeuring van toezichthouders en gepland voor afronding in 2024, lijkt deze strategische zet van ABN AMRO en BUX de weg vrij te maken voor een dynamische evolutie in de financiële dienstverlening in Nederland.

Terug naar overzicht