Review Coinbase

Coinbase is de gemakkelijkste plek om cryptocurrency te kopen en verkopen. Coinbase is een beveiligd platform waar cryptovaluta's zoals Bitcoin, Ethereum en meer eenvoudig kunnen worden gekocht, verkocht en opgeslagen. Coinbase is de nummer 2 exchange op CoinMarketCap.

Coinbase is een handelsnaam van Coinbase Ireland Limited gevestigd in Dublin

Naar aanbieder
Terug naar overzicht

Voordelen

Veel genoemde voordelen van dit platform:

  • Cryptocurrency wordt gedekt door verzekeringspolis.
  • Investeer dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse door aankopen in te plannen.
  • Bewaar voor extra veiligheid geld in een kluis met vertraagde opnames.

Kenmerken

Extra informatie:

  • Minpunt: Geen DNB registratie
  • Aantal crypto beschikbaar op platform: 100
  • Mobiele app rating in de app stores: 4/5
  • Actuele acties: Geen actie op dit moment

FAQ's

DNB houdt bij geregistreerde aanbieders van cryptodiensten toezicht op de naleving van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme en de Sanctiewet 1977. De geregistreerde ondernemingen staan niet onder toezicht van DNB of onder gedragstoezicht van de AFM. Dit betekent dat er geen toezicht wordt gehouden op financiële bedrijfsrisico's en er geen sprake is van specifieke financiële consumentenbescherming. Lees meer hierover in het blog artikel Hoe veilig is je geld bij een crypto exchange?.

Crypto exchanges berekenen op verschillende manieren kosten. De primaire bron zijn de handelskosten. Daarnaast brengen sommige exchanges kosten in rekening voor storten en opnemen. Daarnaast kunnen er rentekosten of liquidatiekosten in rekening gebracht worden. Deze kosten zie je bij meer geavanceerde transacties (derivaten, hefboom constructies).

Een crypto exchange of crypto wisseldienst is een bedrijf dat crypto’s omwisselt naar fiat-geld (echt geld) en andersom.