Review Crypto.com

Crypto.com begon als crypto bankpas bedrijf met de naam Monaco. Opgericht in 2019 is het ondertussen een van de grootste exchanges ter wereld met als claim "The world’s fastest and most secure crypto exchange". Het platform loopt ook op de eigen coin van Crypto.com: CRO.

Crypto.com is een handelsnaam van Foris Dax MT gevestigd in Malta

Naar aanbieder
Terug naar overzicht

Voordelen

Veel genoemde voordelen van dit platform:

  • Snelle registratie
  • Ontvang rente op je crypto
  • Krijg CRO door uitvoeren van opdrachten

Kenmerken

Extra informatie:

  • Minpunt: Geen iDEAL, ingewikkeld ecosysteem
  • Aantal crypto beschikbaar op platform: 250
  • Mobiele app rating in de app stores: 4/5
  • Actuele acties: Geen actie op dit moment

FAQ's

DNB houdt bij geregistreerde aanbieders van cryptodiensten toezicht op de naleving van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme en de Sanctiewet 1977. De geregistreerde ondernemingen staan niet onder toezicht van DNB of onder gedragstoezicht van de AFM. Dit betekent dat er geen toezicht wordt gehouden op financiële bedrijfsrisico's en er geen sprake is van specifieke financiële consumentenbescherming. Lees meer hierover in het blog artikel Hoe veilig is je geld bij een crypto exchange?.

Crypto exchanges berekenen op verschillende manieren kosten. De primaire bron zijn de handelskosten. Daarnaast brengen sommige exchanges kosten in rekening voor storten en opnemen. Daarnaast kunnen er rentekosten of liquidatiekosten in rekening gebracht worden. Deze kosten zie je bij meer geavanceerde transacties (derivaten, hefboom constructies).

Een crypto exchange of crypto wisseldienst is een bedrijf dat crypto’s omwisselt naar fiat-geld (echt geld) en andersom.